Nee, het is echt niet zo dat ik honger lijd, omdat de laatste twee blogs over eten gaan. Het komt gewoon zo een keertje zo uit.  Gisteravond had Lief trek in een echte mannelijke biefstuk en aangezien ik geen mening heb (‘ha, mocht ik willen’ denkt hij nu), stem ik daar uiteraard mee in. Voor een keertje naar een echte slager geweest om daar kogelbiefstukjes te halen: heerlijk met gebakken aardappeltjes en sla met errug ordinaire slasaus. Yummie!

Lief had de potatoes voor mij geschild (dáár heb ik zó’n hekel aan) en ik zou de rest doen. Helaas was ik weer te ongeduldig, geen zin om de grillpan uit de kast te halen, zat me ondertussen ook zwaar te ergeren aan de afwas  (afwasmachine …… pretty please?!?!) en in de ene hand balanceerde de zware pan met goudbruine schijfjes en in de andere hand een koekenpan. Ik mikte de botermalse stukjes koeienvlees in de pan, te ongeduldig om te wachten tot de boter heet was.

Resultaat waren twee grauwe stukjes bief en Lief kwaad. Waarom ik niet gewacht had tot de boter bruin was, waarom niet vragen om hulp. Vervelend is dat hij dan gaat schreeuwen en de kans bestaat dat hij zijn (de lastige tijd toch al niet geweldige) eetlust kwijtraakt. Visioenen van mij alleen aan de tafel met twee peperdure maar nog ongepeperde grijze stukjes vlees. Overigens was de bief zo goed, dat het toch wel smaakte hoor en mijn gebakken aardappeltjes zijn onovertroffen.

Gelukkig kunnen we nooit lang boos blijven en ontaardt ons gekibbel in een geweldige eensgezindheid. We zijn het er overeens dat de tomaten enkel maar in de waterige vorm worden geleverd, de aardbeien idem dito en laten we de appels (uitzonderingen daargelaten) maar niet eens noemen.

Ook zijn we allemaal voorstander in makkelijk inkopen doen, maar niet voor hele onzinnige dingen. Prima om gemengde groenten in een zak te kopen, maar waarom kopen mensen een bakje gesneden uien of schoongemaakte asperges die meteen 8 euro (!) een pond kosten? Is een onderdeel van het koken juist niet plezier hebben aan het voorbereiden?

Maar goed, gisteravond dus behalve de 5-minuten schreeuwpartij alleen maar concensus en dat is toch beter dan blanke boter en biefstuk in een pan.

7 Replies to “Blanke boter en biefstuk in een pannetje”

 1. 5 minuten? Je lijkt wel een man, die noemen 10 cm ook al gauw een halve meter. G*G*G*G*G
  Maar inderdaad, zulke dingen kunnen me dan ineens zo irriteren, zo zonde en onnodig dat ik mijn stem verhef (ook onnodig, je hoort me zo ook wel, I know).
  Anyway, het vlees was prima, gewoon niet naar kijken en in je bakkes proppen en genieten. Goede slager, goede koe. En je mag echt gewoon even de hulptroepen inroepen. Die vaatwasser zou nog wel even kunnen duren, tenzij jij nu ineens weet waar die moet staan en een bijpassende nieuwe keuken voor weinig weet 😉
  Beter plan: Dop moet maar weer eens langskomen.

 2. Ook ik heb weleens van deze biefskukjes gebakken, en ze zonder het tegen jullie te zeggen, in de vuilnisbak gesmeten, en een pot knakworstjes opengemaakt!
  heel veel liefs,
  ma.

 3. Komt hij dan afwassen Astrid? 😉

  @Lieve ma
  Dat vond ik nu weer zonde en gelukkig smaakte hij prima. Stak alleen een beetje af bij de prachtige goudbruine aardappeltjes. Volgende keer toch de grillpan maar pakken en geduld hebben.

 4. hahahaha ja daarom laat ik die van mij altijd lekker zelf zijn vlees bakken!!! ik kijk wel uit hoor. ja gehakt mag ik wel braden. af en toe
  wens jullie nog een hele fijne avond.

 5. Vroeger kon ik ook geen biefstukjes bakken. Behandelde het zoals varkenvlees: dus lekker sudderen in de pan. Fout. Ik kan het gelukkig al een paar jaar wel goed. En nu met onze nieuwe keuken en fantastische (superhete) wokpit is het nu een sport om de steakjes zo kort mogelijk op de grillpan te leggen. Het is inmiddels al zo’n 4 minuten en dan heeft elke kant 2 keer gehad om een mooi brand-ruitje er in te maken… Superlekker.
  Vervelende is vaak dat je even afgeleid wordt, om nog snel iets van servetten op tafel te leggen, een fles wijn open te trekken, of omdat je toch vast wat rommel in de keuken wilt opruimen. FOUT! Biefstuk vergt 100% aandacht. Kort, maar wel 100%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *