Tja, daar zit ik dan. Kwart voor twee ’s nachts. Kan toch niet slapen, hoewel ik morgenochtend een sollicitatiegesprek heb, dus eigenlijk wel zou moeten. Voor het eerst heb ik vandaag een pokertoernooi on-line gespeeld.

Doodsbang -hoewel het een freeroll (gratis) toernooi was- maar wel met de mogelijkheid om een plaats te winnen voor een echt toernooi. Geen Sjoerd om af en toe vanaf de bank te roepen wat ik moest doen. Geen Sjoerd die zegt dat ik het zelf allemaal wel weet. Het was best pittig, kreeg weinig echt goede handjes. En steeds maar weer hoorde ik een stemmetje in mijn hoofd: “Time will come”: heb geduld.

Moeilijk, want als ik iets niet heb, is het dat wel. Alleen wilde ik zo graag voor Sjoerd winnen, om te laten zien dat ik het écht kan. Ik heb echt wat zitten mopperen achter de pc. Alleen de 10 finalisten kregen een plekje voor de “50-seat Frenzy” en bij 12 spelers (ik had het gemiddelde aantal punten) bleken de grote spelers te schijterig om iets te doen tegen de kleintjes (zoals het eigenlijk behoort te gaan), dus heb ik op een gegeven moment maar de stap genomen (niet met een enorm slechte hand en ik zat in de big blind dus hoefde er niet veel ‘muntjes’ meer bij te gooien) en had geluk. Iemand anders speelde de bubble eruit en daar zat ik aan de finale-tafel.

Mijn doel was eerste worden (want anders moet je er niet aan beginnen), maar helaas werd ik ‘maar’ tweede (ondanks mijn charmes). Dus a.s. zaterdag mag ik meedoen met een ander toernooi. Eentje waar je 15 dollar voor moet betalen en wat je kan winnen? Geen idee, wie het weet mag het zeggen. Maar Sjoerd kan tevreden zijn over wat hij mij heeft geleerd. Thanx honey!

Update 23 dec 07 om 22.50u

Yes, yes, yes! Nu weet ik wat ik kan winnen. Een plaatsingsbewijs voor een toernooi waarvoor je normaliter 215 dollar moet betalen. Prijzenpakket: totaal 300.000 (!) dollar….. Tja, ik heb nog niets, maar ik ga morgen weer mijn stinkende best doen. En ja zus, als ik flink win, gaan wij naar Sicilië.

2 Replies to “Een eerste keer zonder Sjoerd”

  1. Nee, ik werd om 10.00 uur alweer gewekt door onze religieuze vrienden met extra veel belgeluid (of is het gebelluid 😉 ). Vanavond is het toernooitje voor 300k, dus…. wie weet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *