Positieve verhalen zijn leuker dan negatieve. Om het vorige log even te compenseren, een verhaaltje van een vriend van Lief met een winkel in Easterwood.

Afgelopen zaterdag ben ik even bij hem langs gegaan om nog iets te brengen. J. heeft hier in het winkelcentrum een schoenenzaak. (single voor de dames die nog geïnteresseerd zijn in een leuke jongen van rond de 25).

Uiteraard hebben al die terecht klagende mensen ook tegenhangers. Zo las ik gisteren een verhaaltje van iemand die schoenen had van anderhalf jaar oud waarvan de zolen versleten waren. Hij/zij ging klagen bij de winkel en ‘vreemd genoeg’ werd er niets met zijn/haar klacht gedaan. Duh!

J. vertelde mij dat vooral in december mensen schoenen komen terug brengen waarbij volgens hen iets mis is. Gewoon omdat men geld tekort komt om kadootjes te kopen. Men probeert echt alles om maar gelijk te krijgen. Tja, dát werkt natuurlijk weer averechts.

Wat wel leuk was (en laat zien dat J. uit het goede hout is gesneden). Er waren een moeder en dochtertje laarzen aan het uitzoeken. Blijkbaar vond dochtertje een paar sloffen van 5 euro erg leuk, maar J. hoorde dat mama tegen de dochter zei dat ze daar op dit moment geen geld voor had. Toen moeder bij de kassa kwam om de laarzen af te rekenen, zei J. tegen haar dat ze op dit moment toevallig een actie hadden. Iemand die kinderlaarzen kocht, mocht daarbij voor niets een paar sloffen uitzoeken. Kijk! Zo kan het dus ook.

J. Je marketingkennis is prima in orde én je bent een een enorme lieverd! Chapeau!

4 Replies to “Goede marketing”

 1. J. proberen aan de vrouw te krijgen, da’s net zo moeilijk als dronken, in je zwembroek, op je sokken de K2 bedwingen. J. gaat bij het horen van het woord vriendin al zweten. Goed bedoeld, maar zinloos, SLH! En J. heeft TWEE zaken, jawel! Schoenenmagnaat J.B. noemen ze hem.

 2. Iedereen gaat een keer voor de bijl, dus JB ook.Dan zal HIJ dronken van verliefdheid, in zijn zwembroek, op z’n sokken de K2 bedwingen om het meisje te imponeren (wat overigens niet nodig is). Je weet niet half hoe onweerstaanbaar het vrouwelijke deel van mijn lezerskring is. Het gaat vast reacties regenen (voor het eerst). Vooral nu jij verteld hebt dat hij twee zaken heeft.

 3. Positieve verhalen leuker dan negatieve? En bedankt!, meteen de bodem onder mijn bestaan weggeslagen. Mijn blog bestaat voor 85% uit heerlijke kankerverhalen voor bij/in het haardvuur. De mensheid is niet mooi, de meeste mensen trouwens ook niet. Noem mij een misantroop, I confess! De kunst is zelf een paar parels om je heen te verzamelen en de rest vanuit het schimmige fort te bestoken met je tirades. De politiek, je buren, TV-celebs, allemaal dankbare slachtoffers. I love it! Maar zoem jij lekker vrolijk verder van bloem naar bloem om je nectar te verzamelen, Nicky-dear, dan zorg ik voor het broodnodige evenwicht. Hehehe.

 4. tip voor J:

  Tenen verraden uw karakter

  Jubeltenen, kromme tenen, lange tenen, druppeltenen, verstopte tenen. Babbelaars hebben lange grote tenen, chaoten ongelijke tenen en macho’s een piepklein linkerteentje. In Vlaanderen zijn er een aantal opgeleide tenenlezers. Zij bekijken de tenen en weten meteen hoe het karakter en gedrag van die persoon eruit ziet. Meer nog, ze beweren dat hun analyses altijd kloppen. Dat vraagt om getest te worden…

  TEST
  In de Antwerpse Kloosterstraat lijkt ‘Voeten Enzo’ op het eerste zicht een betere schoenenzaak. Voetverzorgster Nadia doet er echter meer dan schoenen verkopen. Naast pedicure, voetmassage en refloxologie, houdt ze zich ook bezig met tenen lezen. Enkele jaren geleden raakte ze geboeid door het fenomeen. Al lopen velen met hun teentjes niet te koop, voor Nadia vertellen ze meer

  “Rechtse tenen staan voor het rationele”, vertelt ze.
  “De linkse voor de gevoelswereld.
  De grote tenen vertellen hoe communicatief je bent,
  de kleinste tenen weerspiegelen rechts onzekerheid en angst, links vertrouwen en seksualiteit.
  Veel ruimte tussen de tenen wijst op vertraagde reacties. Mensen die zacht en diplomatisch zijn, hebben meestal ronde tenen.
  Elke teen afzonderlijk verwijst nog eens naar een specifieke karaktertrek.”

  Tijd voor de test. Heidi is er niet meteen gerust in.
  “Wat als ik straks te horen krijg dat mij heel wat tegenslagen te wachten staan of al mijn slechte karaktertrekken tot uiting komen?
  “Met toekomst voorspellen heeft het niets te maken”, stelt Nadia gerust. “En ook van ziekte en gezondheid houden we ons af. We zeggen alleen iets over jouw persoonlijkheid en karakter. Tenen veranderen ook.
  Mensen die bijvoorbeeld meer voor zichzelf durven opkomen, zullen zien dat hun kromme tenen rechter worden.
  Het leuke aan de sessie is dat je een spiegel voor de ziel te zien krijgt. Bepaalde gedragingen of karaktertrekken worden afgelezen, waardoor velen als ze hier buiten stappen, het heft in handen nemen en aan zichzelf werken. Uiteindelijk leer je hier jezelf kennen.”

  Kinderteentjes
  De hele wetenschap van het tenen lezen werd ontwikkeld door de Nederlandse journalist Imre Somogyi en zijn vrouw Margriet. Vijftien jaar lang interviewden ze mensen in sauna’s, op stranden en andere plaatsen waar mensen hun voeten blootgeven en bestudeerden ze hun tenen. Zo kwamen ze tot een volledig beeld.
  Nadia wil nog even kwijt dat kinderteentjes lezen wel heel interessant zijn voor de ouders. “Wie de voetjes analyseert, ontdekt welke aanpak voor dat kind het beste werkt. Een kind met een lange doe-teen, de derde van rechts, moet niet de hele dag voor de televisie zitten. Zo’n kind moet kunnen bewegen, rennen, sporten opdat het zijn energie kwijt kan. Kinderen met een sterke wil-of wensteen, de tweede van rechts, hebben structuur en grenzen nodig. Anders zal het je later manipuleren. En tegen een gevoelskindje met een sterk ontwikkelde gevoelsteen, de tweede van links, reageer je best niet te heftig. Anders gaat na verloop van tijd het teentje krom staan, omdat het niet voor zichzelf kan opkomen”.

  RESULTAAT
  De sessie duurt een kwartiertje. Nadia bestudeert de voeten en vertelt meteen wat ze ziet. Eerst wordt de rechtervoet, daarna de linkerkant uitvoerig beschreven. Elk exemplaar wordt uitvoerig beschreven. De vorm, de stand ten opzichte van de voet en de kleur onthullen iets. Net als de soepelheid, de nagel, huidkussentjes, eeltplekjes, knobbeltjes, enzomeer…Door al deze informatie aan elkaar te koppelen, krijgt Nadia een totaalbeeld. Een beeld dat klopt, want Heidi’s gezicht spreekt boekdelen. “Heel confronterend”, vindt Heidi. “Uiteindelijk moet je toegeven dat wat ze vertelt, helemaal juist is. Zelfs de minder leuke kantjes heeft ze door”.

  Praktisch
  Eén sessie tenen lezen kost 40 euro. Interessant is wel dat nadien een uitgeschreven verslag per mail wordt doorgestuurd. Zo kan alles nadien nog eens rustig herlezen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *