Een paar weken geleden werd ik gebeld op mijn mob: De Postcodeloterij. Allergisch als ik ben voor verkooppraatjes (zeker mobiel, want alleen een select groepje mensen heeft dit nummer), probeerde ik meteen de mevrouw af te wimpelen. Als ik heel eerlijk ben, moet ik bekennen dat ik niet echt vriendelijk ben geweest. De call-center mevrouw kón niet eens haar vraag stellen en ik maakte haar meteen duidelijk dat verkoop aan de telefoon niet gewenst was. Alleen wílde ze mij niets verkopen. Ze belde alleen maar even om mijn gegevens te controleren. Oeps, foutje!

De radertjes begonnen bij mij te draaien, want ik had ooit gehoord dat de Postcodeloterij wel eens een onderzoek instelden naar de gang en wandel van toekomstig prijswinnaars (nadat de prijzen waren getrokken). Ik heb de klok wel horen luiden, de klepel (waarom men dit doet) weet ik echter niet meer te vinden. Mogelijk iets te maken met emoties bij de uitreiking, gezondheidsredenen (je zal maar aan de deur in elkaar storten), uitstraling, weet-ik-veel, is ook niet boeiend.

Ik doe echter al jaren mee en in die tijd heb ik nog nooit iemand gesproken. Ja, ik stik van de enveloppen met verzoeken om nóg meer loten wil kopen, maar bellen….. Nooit, jamais, never. Visioenen schoten door mijn hoofd: zou men dan toch? Ben ik eindelijk één der uitverkorenen? Heeft men beseft dat ik de ultieme sympatieke deelnemer ben en dit verdien?

Met al mijn charmes (ja, die mist zijn uitwerking ook niet bij dames) heb ik het gesprek getracht weer ten goede keren. Een grapje, vriendelijk uitleggen en alles was weer ok. Mijn rekeningnummer is ook gecontroleerd, dus het was alleen maar afwachten tot men het bedrag zou storten of aan zouden bellen. Vorige week op mijn girorekening gekeken (die er niet zo erg florisant bijstaat op dit moment, dus een aanvulling is welkom) en ja hoor, de Postcodeloterij heeft het megabedrag gestort: 5 euro.

6 Replies to “Goeiemiddag, u spreekt met de Postcodeloterij”

 1. Wauw wat een geld!!!!
  Maar elke euro is er 1, en dan staat er op je afschrift “gefeliciteerd met uw prijs” en dan denk nu komt het…….. niet dus.
  Je maag het altijd doorstortten voor de puppies 😉

  Liefs Astrid

 2. @Vike
  Precies, ik had er ondertussen wel al voor gezorgd dat ik er piekfijn en cameraklaar uitzag, want ik wil natuurlijk wel een beetje netjes op teevee komen. Fijn voor mijn Lief, want die heeft nu ook een aantal weken naar mijn korte rokjes kunnen kijken.

 3. Ook ik was geheel voorbereid op de komst van een van die idioten als Winston Post of Hennie Huisman. De supersoaker lag al klaar, knuppel achter de deur, expres ongefatsoeneerd haar. (Daarom Nicky, dáárom!).
  IK wacht nog altijd op de uitspraak in die zaak tegen de PC-loterij. Hoewel ik dat maffe labiele mens die de zaak heeft aangespannen geen schijn van kans geef, zie ik maar wat graag dat deze laaienlichterij wordt opgedoekt. Vanaf het begin heeft de organisatie van deze tombola alle kenmerken van een stel grijpgrage ratten. Geen enkele concurrerende officiële loterij keert procentueel minder uit dan de PCL.

 4. Hahaha ja ik heb het ook gehad, twee keer zelfs. En dan staat er op je bankafschrift nog…gefeliciteerd met je prijs! Het is nog minder dan je voor je lot betaalt.
  Groetjes Mootje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *