Voor degene die Breda te ver weg vonden, heeft Sjoerd besloten om jullie nogmaals de kans te geven om bij hem in het ziekenhuis op bezoek te komen.

De afgelopen weken worstelde hij al flink met zijn maag. Last van maagpijn, niet naar de wc kunnen (of juist heel veel), nauwelijks kunnen eten, vocht vasthouden. Daardoor sliep hij ook weer slecht. Sjoerd, een echte do-it-yourself-doctor, vermoedde dat het aan één van de medicijnen zou liggen.

Zijn experimenten bleken echter niet veel uit te halen, dus had hij voor vanochtend een afspraak gemaakt bij zijn reguliere cardioloog in zijn reguliere ziekenhuis. Deze vond het verstandiger om heel zijn medicijngebruik onder de loep te nemen en enige methode is in combinatie met opname. Dus Sjoerd, hoewel vanochtend aan de redelijk vrolijke kant (conditie was iets beter en hij had goed geslapen en redelijk gegeten) was het sproetje van vandaag (voor onze Vlaamse lezers: Nee, het is geen typefout, Google op sproetje en reclame).

Zelfs rustig nog wat ‘gezellig’ eten bij de plaatselijke bistro zat er niet meer in. We hadden daar al besteld toen cardioloog 2, nurse practitioner en medisch secretaresse langskwamen en ons vertelden dat ze met spoed op ons zaten te wachten voor het maken van een echo. Alles toch maar in de steek gelaten en daar naartoe gehobbeld. Achteraf was het tóch niet zo’n spoed, maar goed….

Vanaf vandaag ligt hij dus in het UMC in Utrecht, op de afdeling Cardiologie. Zijn medicijnen worden opnieuw ingesteld en hij krijgt iets high-techs ter vervanging van de ciclosporine. Ook wordt er gekeken of het noodzakelijk is om hem toch nog een keer te catheteriseren. Kortom, een opschoonbeurt: niets ernstigs (helaas voor degene die bij het vorige bezoek hadden geëisd dat hij er wat zieker uit moest zien).

Kaartjes, liefdesbrieven etc zijn wel van harte welkom. Bloemetjes en fruitmanden is hij nog steeds allergisch voor. Snolletjes… nou ja, daar heeft hij toch te weinig conditie voor, dus zal weinig uithalen.

Het adres:

Sjoerd
B4 West – kamer 20
p/a UMC Utrecht, locatie AZU
Mocht je op bezoek gaan, neem even vooraf contact met mij (Nicky) op. De bezoekerstijden zijn vrij ruim (van 15.00 tot 20.00 uur ’s avonds), maar het zou toch vervelend zijn als er in één keer 6 mensen aan zijn bed staan.

One Reply to “Herkansing”

  1. Hoi,

    Ik heb ook de nodige ervaring op B4 West en sta zelf op de wachtlijst voor een nieuw hart. Mar dat wist je al 😉
    Je bent daar, maar dat zul je zelf ook wel weten, in goede handen maar het is tegelijkertijd helemaal niks om daar te liggen. Hopenlijk is het van korte duur en is hij snel weer thuis. Veel sterkte.

    Groeten, Jos

    (Doe ze daar de groeten van mij. Zeg maar van Jos, dan weten ze genoeg.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *