We hadden niet zo lang geleden al Avatar en toevallig kwam ik er vandaag achter dat de aanloop voor 3D-films al begonnen is in 2009 (Monsters vs. Alien, Harry Potter and the Half-Blood Prince en bijv. Final Destination: Death Trip), maar in 2010 barst het echt los. Op moviesense.nl tel ik al 38 (!) 3D films voor dit jaar en voor 2011 zijn er ook al een flink aantal in de maak.

Nu trok het verhaal van Avatar mij niet echt, maar gisteravond is in Londen een film in première waar ik wèl op zit te wachten: Alice in Wonderland van één van mijn favo regisseurs Tim Burton. Big Fish heb ik al minimaal 10 keer gezien, Edward Scissorhands idem dito en vergeet Charlie & The Chocolatefactory niet. (Oh ja, vergeet ik helemaal het hilarische “Beetlejuice”) .  Hoewel hij ook een paar uitglijers heeft gemaakt, zitten er ook een heleboel juweeltjes tussen.

Anyway, waarschijnlijk hebben jullie de ophef al gehoord over “Alice in Wonderland”.  Disney, de maatschappij waaronder Alice is gemaakt, wil de dvd al na drie maanden in plaats van de gebruikelijke vier uitbrengen. Veel bioscoopketens zijn in opstand gekomen en weigerden de film te laten draaien. Gelukkig zijn er ondertussen al wat ketens die daar weer op terugkomen. Zo heeft Odeon (waar de film in Londen in wereldpremière gaat) laten weten hem toch uit te brengen. Ook ABC Booking Company is er op teruggekomen en Pathé heeft is weer erg onduidelijk (zegt van niet, hij staat nog wel vermeld op de site). En ik hoorde zojuist dat Kinepolis in Antwerpen (waar ik naartoe wilde) hem weer boycot. Wat een zootje allemaal en het zou de eerste keer in vier jaar zijn dat ik écht de meerwaarde zie om een film in de bios te gaan kijken.

Op 2 maart is duidelijk geworden dat de boycot in Nederland geen stand houdt en dat alle bioscopen hem gewoon zullen gaan draaien. Over België is nog niets bekend, maar aangezien ze het enige land ter wereld zijn wat nog aan de boycot vast houdt, neem ik aan dat zij ook overstag zullen gaan.

Gewoon een leuke publiciteitsstunt dus en dat heeft deze film helemaal niet nodig. Hierbij alvast de trailer.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=qyhPj8MV360&w=425&h=344]

.

.

liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *