Schoonmoeder D. heeft onlangs de respectabele leeftijd van … Sorry, ik word hier teruggefloten en mag onder geen enkele voorwaarden haar leeftijd kenbaar maken, maar kan wel zeggen dat ze nu gebruik mag maken van een roze strippenkaart.

Uiteraard krijgt iemand die jarig is cadeautjes en van ons heeft ze een enorm stoere mp3-speler gehad. Ik moet eerlijk toegeven dat ik ietsjes jaloers ben, zij heeft een speler met veel meer geheugen (ik moet het doen met 1Gb), maar ach, haar eigen geheugen gaat per jaar weer flink achteruit en dat van mij voorlopig niet.

Lief is een dagje bezig geweest met het rippen van liedjes. We hebben een lijstje gekregen met artiesten die ze leuk vond. De namen werden ons in een soort van quiz toegespeeld. Een zanger wiens naam ze zich niet meer kon herinneren (ja, ik bedoel die oude Amerikaanse protestzanger en hij zong over een hond en de president: weten jullie het nu?*) heeft ons al een half uur gekost.

Resultaat van het dagje rippen was trouwens nul komma nul. Het windows-programmaatje had overal mooie mp3-tjes van gemaakt, maar was vergeten het geluid over te zetten. Vandaag hebben we nog een poging gewaagd om hem helemaal vol te plempen mèt geluid.

Gelukkig staan er ondertussen wel wat muziekjes op en dat weten we. D. loopt hele dagen met oordopjes in. Gevolg is wel dat ze geen gesprekken meer kan volgen. Je zou denken dat het prettig is, maar ze probeert het nog wel. Dus moeten we alles 10 keer herhalen, want de muziek moet aanblijven.

Ook wordt er regelmatig meegezongen met alle nummers en worden we opgeschrikt als er opeens keihard ‘No, No, No’ wordt gezongen. Het deed mij een beetje denken aan mama Dikeb (van de ochtendshow van Stenders).

En nu zit ze dus weer in het vliegtuig naar Antalya. Ben benieuwd of ze daar ook de medepassagiers zal entertainen met haar lieftallig gezang. Dat zal dan voor hen een lange reis worden, maar D. kan het tegenwoordig niet lang genoeg meer duren.

Fijne reis terug lieve D! En kom snel weer langs!

* Het juiste antwoord is Randy Newman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *