Als er iets is waar ik een hekel aan heb, is het voor kaartjes in de rij liggen. Nooit gedaan en eerlijk gezegd ook nooit hoeven doen. Natuurlijk zijn er wel concerten waar ik graag naartoe had gegaan, die dan toch uitverkocht waren (Prince bijv.), maar over het algemeen is het mij toch gelukt om alsnog aan (niet al te dure) kaartjes te komen.

Zo heb ik opeens toch kaartjes kunnen bemachtigen voor George Michael in 2006, hadden de Rolling Stones opeens meer ruimte en Robbie Williams is gewoon in mijn schoot gevallen (dankzij Edwin Evers). Twee jaar geleden wilde ik het dan toch een keer meemaken voor een passe-partout voor het lokale Parkfeest. Op de één of andere manier hebben ze altijd een erg leuke line-up (Anouk, Racoon, Di-Rect, Boudewijn de Groot, Ramses Shaffy, Witin Temptation en nog veel meer), maar zo denken er meer over.

Vriendinnetje S en haar kinderen waren hier op dat moment aan het logeren en ik ben bewust op de bank blijven slapen om er rond een uur of 6 uit te gaan voor een aantal van die beruchte 5000 kaartjes. Samen met S. hebben we ons aangekleed om naar het park te gaan voor die rij. Toen ik daar aankwam, had ik al lood in mijn schoenen, want er stond al een immense rij en het was nog minstens 4 uur wachten voordat de kassa’s open gingen. We zijn toen maar rechtsomkeert gegaan en ik heb de concerten zoals gebruikelijk, vanaf het balkon / dakterras meegemaakt.

Alleen komen dit jaar Novastar, Kraak en Smaak, Bløf en Moke (hoewel het wel vaag is dat ik vandaag bij de line-up van Pinkpop ook Moke zag staan op dezelfde dag) en dat klinkt toch weer errug gezellig.  Het voordeel is dat de kaartverkoop dit jaar om 1 uur ’s middags begint i.p.v. 10 uur ’s ochtends. Dus dit jaar wil ik het nog maar een keer proberen en dan hoop ik dat die malloten (ze houden ten slotte ook van carnaval) niet alsnog om 2 uur ’s nachts daar in de rij gaan liggen.

En áls het dan lukt, dan gaan die dagen groot feest worden. Ik heb al begrepen dat H&M ook meewillen, vriendinnetje M gaat sowieso mee, misschien haar man en wie weet wie er nog aan vastgeplakt wordt en dan wordt hier vooraf een brunch of mini-bbq gehouden.

Maar eerst die voorverkoop doorworstelen. Thermosfles mee met lekkers, radio met batterijen, stapel boekjes, paraplu’s (of parasol), goed gezelschap en hopelijk gaan de rest van de plannen ook door.

Op een pracht van een lente en zomer!

Liefs,

5 Replies to “In de rij liggen”

 1. zwager is gelukkig al enkele jaren festifan of sponsor of hoe je die bs dan ook moge noemen. Dus we kunnen die kaartjes gewoon van hem overkopen 🙂 jammer alleen is dat ik dit jaar ondanks de geweldige lineup (ook dit jaar weer) voor de tweede keer zal moeten missen. Die verrotte gezondheid moet niet bezig blijven 🙁

  1. @Cat,
   Ach, zit ik je weer lekker te maken…. en extra jammer, omdat ik je dan een keer hier zou kunnen hebben zien. Heb je zulke goeie connecties en dan inderdaad dat.

   Snap jij trouwens waar zo’n klein durrepie dit vandaan haalt?

 2. He zoetje,

  Kijk hier maar eens: http://www.parkfeest.nl/
  oftewel, het is ter behoud van een of andere ongein iets opgezet maar liep nogal goed 🙂
  Ik ben er maar wat blij mee dat zwagertje lekker daaro woont en zijn zaak heeft. Gut mocht ik niet blij zijn met mijn vent dan heb ik nu een goeie reden ervoor :))
  GElukkig ben ik ook wel zonder zwager blij met mijn ventje…

  Oh ennuh, ja je zit me lekker te maken maar ach, sommige dingen komen vast vanzelf wel weer. Heb al eens bij Sjoerdiepoerd ook gebuurt toen we daar op parkfeesie waren, dus zou niet weten waarom we dat dan niet een keertje bij jou kunnen doen 🙂
  KUS je fan
  Cat

  1. @RedCat,
   Tuurlijk ken ik die website, alleen loopt het wel erg goed en hebben ze errug goeie connecties in de muziekwereld. Het is niet zo dat ze tweederangsartiesten moeten boeken die zo nodig weer even in de belangstelling moeten komen te staan (nou ja, behalve Di-Rect met hun nieuwe zanger).

   Het is maar goed dat je blij bent met je lief, want het is ook een schatje (maar ach, daarentegen moet hij ook blij zijn met jou). Zo’n zwager is leuk meegenomen en je kunt het slechter treffen. 😉

   1. @Sweetlikehoney, tis een beetje uit de kluiten gegroeid ja. En Anouk was een totale misser om die te over te halen. Kwam veel te veel ander publiek op af. sfeer was totaal verpest en die keer zijn er ook echt klappen gevallen enzo… Niet leuk en ze liep ook nog eens overal op te bitchen. Maar voor de rest altijd een leuk gezellig festival met inderdaad steen goeie muziek.

    Ennuh, dat schatje van mij is om voor mij nog steeds onbekende reden, ook dol op mij :))) Dus die zwager, daar zal ik vast niet vanaf komen 🙂
    KUS Cat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *