Lief was een avondje weg. “Schoonmoeder” D. en ik waren lekker aan het kokkerellen toen we opeens poezebeest Casper flink hoorde mauwen. Nu is dat niet de eerste keer en zal ook wel niet de laatste keer zijn geweest. Hij mekkert al zijn hele leven om aandacht.

Deze keer was het echter niet duidelijk waar het lawaai vandaan kwam. D. en ik begonnen heel het huis uit te spitten, want het klonk wel heel zielig. Wat bleek, meneer was uit het raam aan de voorkant geklommen en zat onder het balkon van de buren op het platte dak van de winkel onder ons en wist niet meer hoe hij die 2 meter naar boven kon komen.

Hoewel ik al eerder met dit bijltje heb gehakt en weet dat katten veel meer kunnen dan ze op dat moment ‘zeggen’, heb ik me toch laten verleiden om naar het platte dakje te komen. Nu is er één klein probleempje. Casper heeft een haat/liefde verhouding met mij. Op sommige momenten ligt hij vrolijk knorrend bij mij en mag ik bijna alles met hem doen. Daarintegen durft hij soms ook niet eens langs mij heen als ik de deur voor hem open doe zodat hij naar buiten kan en spurt hij weg zodra ik bij zijn etensbakje sta om hem te vullen (ja, ik geef hem -af en toe als Lief het niet ziet- een klein schopje).

Maar goed, ik ben De Kattenredder, dus pak ik de keukentrap en daal af in de diepe donkere dalen van het platte dak. Samen met een doosje kattensnoepjes probeer ik hem van onder het balkon te lokken. Ongeveer 20 heb ik hem d’r toegeworpen, maar het was weer zijn ik-vertik-het-om-te-komen-maar-de -snoepjes-zijn-altijd-welkom-dag. Na een half uur voor schut te hebben gezeten (de mensen die na sluitingstijd nog door de winkelstraat reden, hebben enorme lol gehad), ben ik zonder enig resultaat maar weer naar binnen gegaan.

D. was gelukkig slimmer (of heeft meer ervaring met katten). Die heeft de luxaflex gewoon opgezet en de kat is uiteraard op eigen krachten later op de avond via het raam naar binnen gekomen. Ik ben er wéér eens ingestonken.

9 Replies to “Kom dan: poes, poes, poes!”

 1. zeg nu zelf …

  je besluit om even een serenade te geven in een winkelstraat
  je zoekt een goed plekje uit, best ergens op een hoogte zodat ze je goed horen

  komt er een mevrouw aan die je snoepjes toegooit … voor geen cent te vertrouwen …
  wat doe je dan ?
  verder zingen natuurlijk en je plekje zeker niet afstaan want dan kan die mevrouw in jouw plaats komen zingen.

  pas wanneer er geen volk meer in de winkelstraat is ga je terug naar huis

  volgens mij deed die kat heel normaal …

 2. Ik ga voortaan jou eerst bellen. Had hier helemaal niet aan gedacht. Ook logisch, want het klonk voor geen meter. Aan de andere kant, hij heeft de Afrikaanse telefonist (met djemba) en de twee draaiorgels als voorbeeld en die verdienen er behoorlijk wat mee. Volgende keer zet ik hem gewoon op straat met een bakje voor zijn snufferd.

 3. hahahahahaha jeetje dat had ik dus wel eens willen zien. maar goed zo zit ik dus ook behoorlijk vaak hoor. zie je mij weer met laddertjes aan komen lopen en als ik eindelijk erop sta met angst ligt het mormel alweer languit op de bank. tja katten he.
  trouwens was gisteren nog heel vlak bij je. 4 km om precies te zijn.
  groetjes jolanda

 4. ik heb 20 katten en ga op vakantie… jullie hebben een groot huis wil je niet een paar weken op ze letten ze zijn gek op buuren ps ik ga namenlijk een paar weken pokeren op schiphol

 5. Breng de katten maar hier naartoe hoor! Voor een paar leuke schoen doe ik veel (wel met hoge hakken). En zoals voor Lief geldt, wel met meer geld terugkomen dan dat je weggaat…. Anders kom je er niet meer in!

 6. Met gevaar voor eigen leven en een doos kattensnoepjes speel je voor kattenredder en nog lukt het niet. Kattenstreken zijn het! Gelukkig had je vriend een slim idee!
  Groetjes miss m.

 7. Dank u voor uw medeleven Miss Marple. Gelukkig is Casper er zich op dit moment ook ten dele van bewust. Komt lekker bij mij liggen en geeft kopjes, hoewel hij uit mijn stoel vlucht als ik er weer aan kom (maar dat is terecht!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *