Nederland staat weer helemaal op zijn kop, tenminste alle slippende auto’s, uitglijdende voetgangers en onderuitgaande fietsers. Reden? Het strooizout is bijna op. Mocht het winterse weer dus langer aanhouden dan zondag (wat Piet wel voorspeld heeft), dan mag je glijdend naar je afspraken toe. Sleeën zullen ook wel al uitverkocht zijn, maar misschien dat je dit weekend nog een paar geitenwollen sokken kunt scoren om over je schoenen en autobanden heen te doen. Geen idee wat de levertijd is van sneeuwscooters, maar je kunt dat natuurlijk ook nog proberen (Had ik maar eerder een briljante ingeving gehad en een rent-a-sneeuwscooter bedrijf begonnen).

De Milieu Federatie Friesland is weer om hele andere redenen in paniek, want er is toestemming verleend om versneld extra zout uit de Friese gronden te halen. De bodem zou hierdoor nog sneller kunnen dalen. Ja, ja, die extreme winters doen toch wat met de mensen.

Het Brabantse Etten-Leur heeft een gezelligere oplossing bedacht. Een bedrijf in lichaamsverzorging (!) heeft de gemeente 18 ton badzout aangeboden om te strooien. Dus mocht je daar zijn, dan kan je  je na een  saunabezoek onderdompelen in ijs met lavendel-, rozen- of jasmijngeur. En uitglijden mag nog steeds vervelend zijn, maar zo’n geurtje is een leuke bijkomstigheid. Hopelijk zullen de fietsen alleen niet al te ontspannen worden van een overdaad aan lavendel.

Iedereen uitglijloze dagen toegewenst en liefs,

5 Replies to “Lavendel, rozen of jasmijn?”

 1. Geweldig en als het lavendel is nog rustgevend ook 🙂
  Alleen dan vallen die fietsers straks omdat ze te ontspannen zijn of gewoon in slaap vallen. H’mmm…
  Jammer dat ze hier niet zulke lekkere initiatieven hebben…

  1. @Cat,
   Misschien wil Noud wel een emmertje komen brengen? Of hij nu één of twee emmertjes op gaat halen, het is in ieder geval genoeg voor het Balkenende-stoepje. 😉

   1. @Sweetlikehoney,
    Jammer. Hoorde vandaag op de radio dat er weer strooizout genoeg is. Wordt blijkbaar per trucklading binnengesleept uit het buitenland. En nu gaat het nog dooien ook. En ik heb evrdorie net sneeuwbanden voor mijn schoenen gekocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *