Gisteren togen Lief en ik laat in de middag (dankzij mij, een niet meewerkende mp3-speler en een typ-opdracht zo’n 2 uur later dan afgesproken) naar vrienden van ons. Eigenlijk was het meer een vriendelijk doch dringend verzoekje van Lief, want L. heeft ‘a perfect 300‘ behaald in een buitenlandse competitie en dát moet gevierd worden.

De tuinstoelen stonden te smeken om gebruikt te worden, de Palm en rosé stonden koud, de vuurkorf en vooral veel hout waren beschikbaar om ons ’s avonds te kunnen verwarmen en A. stond met de bbq-tang in haar handen om de bbq te mogen bedienen. De éérste van dit jaar: het wordt vast weer een heerlijke zomer (en dat begin april!).

A. had zoals gebruikelijk voor haar favoriete rosé, Mateus (~matee-oes) in huis gehaald. Lief zou ’s avonds het rijden voor zijn rekening nemen, dus mocht ik genieten van mijn eerste glas goeie rosé (geen goed glas, want glazen smaken niet). L. is zoals altijd erg genereus en dat bleek ook al uit de gevulde glazen. Ik heb in ieder geval geen moment de bodem bereikt en dat was te merken aan mijn
gedrag.

Normaliter ben ik een lief, rustig, zachtaardig en schattig meisje dat graag low-profile blijft, maar een paar glaasjes (ok, het zijn meer limonadeglazen, alleen echt niet overdreven veel) brengen een verborgen kant van mij naarboven. Lekker ratelend over de meest onzinnige dingen heb ik heel het gesprek overgenomen. Lief heeft mij op een gegeven moment toch maar zachtjes richting auto gedirigeerd en thuisgekomen linea recta naar boven geschopt om maar wat bij te slapen.

Nee, met Pasen is Mattheüs best een leuke optie, maar dan bedoel ik niet de gebottelde versie.

Vrolijk Pasen allemaal!

10 Replies to “Mateus & Honey”

 1. mjammie. ik drink normaal ook bijna nooit, maar als ik een keer de kans krijg. tja dan kun je mij ook slepen.
  maar jullie hebben het dus wel gezellig gehad zie ik. trouwens sneu van die prullebak van jullie.
  groetjes jolanda

 2. Tja, af en toe moet je uit de band springen en hoewel dat niet hoeft met een lekker drankje, werkt het wel. Gewoon lekker van genieten.

  Ik had L. nog getracht te waarschuwen (in het begin) over de prullie, maar moest van Lief mijn mond dicht houden. Tja, dat krijg je ervan als je dat doet, dan komt het later allemaal in tienvoud weer terug. 😉

 3. Wat een opoffering hè? Mateus laten staan om jou eens lekker te laten tetteren. Je verhalen waren inderdaad nauwelijks te volgen en van de categorie ‘hoe kom je daar nou ineens bij?’ maar allemaal zonder vaak voorkomende dronken-zijn-toont-vileine-verborgen-ik-opmerkingen.
  Nu wist ik al wel dat er niet veel boosaardigs in je schuilt, maar het is fijn dat ook te merken als je net even wat minder geremd bent en de controle over je uitspraken wat minder is. Helaas (ligt niet aan jou) kan ik slecht tegen dronken mensen, ben dan erg op mijn qui-vive en ga liever weg. Mooi opgelost toch door je lekker mee te nemen en je in de auto nog wat te laten brallen? Dat jij GEEN kater krijgt van drank is natuurlijk fijn voor jou en oneerlijk tegenover mij 😉

 4. ja maar hier is het hetzelfde hoor. mannen en vuur. volgens mij is het een soort van oerinstinct. de mijne heeft toen zelfs de kliko (vuilcontainer van de gemeente) in de fik gestoken. tja.
  hahahahaha en die van mij kan wel tegen dronken mensen alleen niet als zijn eigen vrouw teut is. ik schijn dan ook altijd het hoogste woord te hebben. tja ik moet mijn lengte ergens mee compenseren he.

 5. @Sjoerd
  Niet véél boosaardigs? Pfff… Ik ben de liefheid zelve. En die kater. Eéntje in huis is al voldoende.

  @Bingel
  Ik heb vorig jaar onder luid protest een vuurkorf gekocht. Meneer vond het burgerlijk en wilde hem eigenlijk zelf in de hens steken. Na een jaar wordt hij veelvuldig gebruikt en -gelukkig wonen we in het centrum- zelfs pallets worden weggesleept om aan brandhout te komen waarmee getracht wordt huizenhoge vlammen te creëren. Mannen! 😉

  @ Alex
  Als hij aan een flesje Mateus is gekomen, zal dat vast het geval zijn. De meest brilliante ideeën komen met behulp van drank (de meest domme ook trouwens).

 6. Hoihoi
  Op de 2e warme én nieuwe recorddag voor de warmte om deze tijd van het jaar zullen jullie wel niet de eersten en de enigen zijn geweest die gebarbequed hebben al dan niet onder het genot van een glaasje met alcoholische versnaperingen…. Fijn te lezen dat je het zo naar je zin hebt gehad !

  Dank je wel ook voor je bezoek aan mijn log en je lief bericht!

  Heb en hou het vooral goed, geniet met de grootst mogelijke G waar je maar van genieten kunt!

  Liefs Melody

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *