Nooit eerder heb ik zijn naam laten vallen in één van mijn blogs, maar nu gaat het er toch van komen. Deze keer gaat het over mijn Aller Lief: Sjoerd. Op zijn verzoek schrijf ik deze weblog, die overigens ook op zijn website staat (in iets andere vorm). Eerlijk gezegd ben ik niet blij met deze opdracht, aangezien hij het verkondigen van minder goed nieuws aan mij over laat.

Sjoerd is vannacht zonder sirenes maar mèt ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De hele avond voelde hij zich al niet echt lekker en hij had besloten beneden op de bank te slapen. Om half twee heeft hij mij getracht wakker te bellen. Helaas bel ik nog wel eens per ongeluk een nummer, dus ging ik er met mijn slaperige hoofd vanuit dat dat deze keer ook het geval was en beëindigde het gesprek. Gelukkig viel het kwartje toen en ben naar beneden gerend.

Sjoerd, zeker niet kinderachtig als het om pijn gaat, hield het echt niet meer uit en vroeg mij de huisartsenpost te bellen. Zelf had ik al bedacht dat we beter een onnodige stap konden overslaan en heb daarvoor in de plaats 112 gebeld. De ambulance stond om tien voor twee op de stoep en nog geen half uurtje later lag hij in Breda op de IC aan de hartbewaking. Vannacht en vanochtend zijn er een aantal onderzoeken uitgevoerd en hij blijkt een hartinfarct te hebben gehad. Hij kletst nog steeds de oren van je hoofd, dus naar omstandigheden gaat het redelijk. Het betekent echter wel dat hij hier voorlopig nog zal liggen

Voor een ieder die contact met hem op wil nemen of hem probeert te bellen: dat bellen kan je vergeten, zijn mobiele telefoon heb ik geconfisqueerd. Fruitmanden, bloemen en planten worden niet gewaardeerd (deels door Sjoerd: niet al te gezond doen, deels door de medewerkers van het ziekenhuis). Snolletjes mogen van zijn vrienden niet, want we willen toch nog iets langer van hem genieten, maar kaartjes, brieven etc zijn van harte welkom.

Ben je geen snolletje en wil je langsgaan, dan is dat ook mogelijk. Neem dan vooraf met mij via zijn of mijn mobiele nummer contact op. Er mogen maar twee bezoekers per keer bij hem en het zou vervelend zijn als je nummer drie, vier of vijf zou zijn.

Zolang Sjoerd geen pc ter beschikking heeft, zal ik jullie regelmatig van updates voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *