He said how many sugars do you like in your tea? (umm)
I said forget about the sugar have a spoonful of me, cuz I taste so sweet
(Basement Jaxx – Oh my Gosh)

Tijdens ons eerste levensjaar wordt de ouders afgeraden om geen kruiden, maar vooral geen suiker aan de kleintjes te geven. Na dat jaar krijgen we vaak al snel een overdosis. Onze oma’s hadden altijd een klein trommeltje waaruit je een of ander plakkerig snoepje mocht pakken, de mierzoete Bubbelicious kauwgom deed zijn intrede (met resultaat: Bellen blazen. Leuk!!!) en in het zwembad kochten we van ons wisselgeld van het entreegeld snoephorloges en kettingen in de meest mierzoete kleurtjes.

Suiker en honing beïnvloeden ons hele leven. Als volwassen proberen we deze zoetstof te bannen uit ons leven. De lichtlimonades doen zijn intrede, we vermijden alles waar maar een beetje suiker in zit en vervangen het door kunstmatige zoetstoffen als  aspartaam, cyclamaat en sacharine of (bij kauwgom) sorbitol en xylitol want daar zitten geen calorieën in (tegenwoordig rijst de vraag of deze vervangers wel gezond zijn, maar goed….).

Helaas zal suiker en de alternatieven niet uit ons leven verdwijnen. Onze geliefden gebruiken suikerzoete bijnaampjes voor ons en popgroepen confronteren ons regelmatig met suikerzoete liedjes of schrijven een ode aan deze plakkerige substantie (Def Leppard – Pour Some Sugar on Me; the Rolling Stones – Brown Sugar; Van Morrison – Tupelo Honey; Coldplay – Lips Like Sugar etc). En mocht men niets kunnen verzinnen, dan plakt men het wel in de naam van de groep (Sugar Babes, Milk & Honey). En zelfs in de drugsscene kan men blijkbaar niet zonder als je weet dat de bijnaam van heroïne brown sugar is en die van crack white sugar.

En ik? Ik word de rest van mijn leven achtervolgd met mijn geuzennaam. Gekregen van collega’s na een avondje stappen. Een onschuldig avondje uit met daarna gezellig wat drinken in Stalles (Rotterdam). De verhalen (uiteraard na inname van wat alcohol: gegist met suiker) vloeiden over tafel zo ook eentje van mij. Nou zal ik me maar niet uitlaten over het verhaal zelf, maar sindsdien ben ik ‘Sweet Like Honey’.

Nou ja, het kan vele malen erger. Eigenlijk ben ik er wel trots op, want wie wil er nu niet zoet en lekker zijn? En geloof me, ik ben ook wel eens erg pittig, dus hou  Lassi maar bij de hand (maar denk eraan dat er wel suiker in zit), er zullen nog heel wat gepeperde logs volgen.

5 Replies to “Suikerzoet”

  1. Tja, daar heb je gelijk in Switch, maarreh, ik had begrepen dat de verplaatsing van web-log.nl niet over rozen ging. Ondertussen ben ik al bezig met een eigen lay-out. Be patient enneh… dank je wel voor je vriendelijke welkom.

  2. Hoi Nicky,

    Bedankt voor je reactie. Fijn dat ik ook door mijn blog anderen tot steun, hulp kan zijn.
    Mijn blog hen ik juíst nu weer opgepakt omdat het een hele goede uitlaatklep voor me is. Hier kan ik mijn verhaal kwijt, is het even mijn tijd. Overdag is Kleine Roos het middelpunt, de avond is voor mij..

    Ik moet je wel zeggen dat ik nu toch wel erg nieuwschierig ben naar die gemeenschapelijke vriendin?

    Groet Niki

  3. Okay honey, lees ik dus na ruim 2 jaar je eerste blog ooit en… I like your intro! Waar komt die kreet blog nou eigenlijk vandaan? Tot nu toe heb ik maar verzonnen dat het (we)blog is. Wat zegt Wikipedia ervan? Yesss! Correct.

    (“Jorn Barger is de bedenker van het woord ‘weblog’, op 17 december 1997. Het woord ‘blog’ werd bedacht door Peter Merholz, die bij wijze van grap het woord weblog schreef als we blog in de zijbalk van zijn Engelstalig weblog peterme.com rond mei 1999. In augustus 1999 werd het bedrijf Blogger opgericht, met de site http://www.blogger.com. Omdat Blogger als een van de pioniers de term ’to blog’ publiek uitdroeg, spreken de meeste Amerikanen nu van ‘blogs’ in plaats van weblogs.”)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *