Zoals jullie al gezien hebben, heb ik een aantal blogs geschreven die beveiligd zijn met een wachtwoord. Niet zonder reden, ik wil de inhoud van deze blogs niet openbaar maken: ze hoeven wat mij betreft niet opgenomen te worden in het grote Google-archief.

Helaas heb ik begrepen dat sommigen deze blogs niet kunnen lezen. Het blijkt -volgens sommige fora- dat dit vaak te maken heeft met een geïnstalleerde firewall. Je krijgt daarna of een blanco scherm of je komt op mijn eigen inlogpagina uit waarbij opnieuw gevraagd wordt om een inlognaam en wachtwoord (en helaas, pindakaas, die krijg je niet ;)).

De oplossing is de firewall tijdelijk uitzetten of -werkt soms onder Explorer (Firefox nog niet geprobeerd)- nadat je een blanco pagina hebt gehad, met het pijltje terug gaan naar de vorige pagina en dan deze pagina verversen (met F5).  Het zijn geen echte oplossingen, daar ben ik nog mee bezig.

Mocht je deze pagina’s ook willen lezen en het wachtwoord nog niet in je bezit hebben, mail me dan even op één van de bekende e-mailadressen.

Liefs,

One Reply to “Uitleg beveiligde blogs”

 1. Beste gravin,

  Het is mij een waar genoegen, wat zeg ik, een memorabele dag, vast te stellen dat u ook weer tot het blogvolk behoort.

  Van een verrassing gesproken !

  Ik hoop, neen ik weet, dat het inmiddels goed met je gaat en dat doet me werkelijk plezier.

  Natuurlijk wil ik je pagina’s wel lezen, als je me dit toestaat natuurlijk.
  Indien je dit liever niet hebt, al even goed hoor.

  Vermits iedereen nu met beste wensen gooit, doe ik dit bewust nu niet.
  Ik wens je immers het ganse jaar door het beste toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *