Onder de hashtag verhuizing2012 (= Twitterlabel) heb ik al wat dingetjes over de komende verhuizing de wereld in geholpen (mocht iemand een creatievere weten: kan nog veranderd worden). 140 tekens is echter wel heel erg weinig en aangezien ik ook @mensendieniettwitteren in mijn omgeving heb, even een iets langere update via mijn weblogs.

Vanochtend ben ik naar het huis wezen kijken. Het was meer een formaliteit dan een keuze, want met een urgentieverklaring mag je hier gewoon niks weigeren. Maar goed, het viel naar omstandigheden best mee; het had heel veel minder gekund. Het is een klein rijtjeshuis in Oosterhout, maar relatief netjes. Met tuin (iets wat ik graag wilde) en 2 slaapkamers, dus logeerpartijen kunnen in de toekomst nog steeds.

Nadeel is dat de badkamer behoorlijk klein is. Ik moet maar afwachten of mijn badkamerkast er past (hoewel ik nu op Marktplaats eenzelfde zie staan naast bad), er zit wel een wasmachineaansluiting, maar doordat er een schuin dak is, past de droger er niet bovenop (oud-verhuurder vragen hoe hij dat opgelost heeft). Ook de keuken is heel veel kleiner met minder kastruimte. Ook dat wordt puzzelen.

Voordeel is dat er een bad in zit. Nou ja, niet voor mij, want ik ben geen badpersoon (te ongeduldig), maar wel voor de logées met geen bad thuis dus. Ik heb ruimte voor een wat grotere eettafel (leeftafel), dus dat is wel gezellig en er ligt op de benedenverdieping mooi laminaat (gratis!). Wel moet er enorm veel geverfd worden, maar de plafonds (schijnbaar waren het niet-rokers) zijn wel in orde. Houten trap naar boven mag ook wel een likje verf, maar ben wel blij met het hout, want ik heb een leuk ideetje (wel na verhuizing dan).

De voor- en achtertuin zijn netjes onderhouden. Er zijn twee plekjes waar een zithoekje te creeëren is, verbonden met een looppad en daarnaast 2 redelijk brede borders waar planten kunnen komen. Tuinen van de buren zijn ook netjes onderhouden, dus dat zegt mijns inziens ook wel wat. En er staat een grote boom in de voortuin, maar die wordt weggehaald.

Kortom, het is dus vloeren boven leggen, veel muren verven (en een enkele radiator), de trap dus na de verhuizing en dan ook gezellig maken. Het belangrijkste is om er eerst zo snel mogelijk te komen wonen, want liever zo kort mogelijk dubbele lasten. Eerste taak is om ‘even’ een planning, begroting en inventarisatie te maken en alles om de 5 dagen dat alles plat ligt in Brabant (= Carnaval) heen te plannen. *zucht*

Let’s go!

Liefs,

.

.

.

PS Ik ben deel 3 van #sekssells niet vergeten; die komt vanavond.

One Reply to “Update #verhuizing2012”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *