De laatste tijd mag ik weer regelmatig ootootje rijden (fijn nog zo’n vrouw achter het stuur 😉 ). Sommige stukken zijn lang genoeg om weer prima te kunnen analyseren hoe mijn medeweggebruikers zich gedragen op de openbare weg. Boeiend en vooral ergerlijk. Tjonge, ik zou er niet aan moeten denken om iedere dag met die malloten op de weg te zitten. Lange stukken kunnen best saai zijn, zeker omdat de antenne van de autoradio nog steeds in het dashboardkastje ligt ipv op de motorkap. Maar ook daar vermaak ik me wel. Ondertussen heb ik een alternatief lijstje van weg-irritaties die vast niet in de irritatie-top 10 voorkomen.

 • Strook alleen voor vrachtwagens (die op de A16). In principe erg handig, maar waarom mogen de vrachtwagens ook nog op de andere drie banen? Wat heeft deze baan dan voor zin?
 • Auto’s die totaaaaal geen richting aangeven en daardoor opeens voor je snufferd zitten.
 • Ik rij zelf zo veel mogelijk rechts, maar waarom is het zo belangrijk voor mensen om op de middenbaan te blijven rijden?
 • Als je dus rechts rijdt, dan is het prettig als je
  dan ook makkelijk kan inhalen. Alleen diezelfde middenbaanrijders blijven stug op de middenbaan rijden, waardoor je zelf moet afremmen (het is
  ook zo moeilijk om te anticiperen en een baan op te schuiven).
 • Op een vierbaansweg 2 banen op moeten schuiven omdat Droopy-middenbaan daar nog steeds rijdt.
 • Gebakkies die een vervoermiddel met 2 km verschil inhalen. Pfffff…..
 • Vrouwen die voor een stoplicht opeens zien dat hun
  make-up bijgewerkt moet worden en daarom uitgebreid mascara gaan
  opbrengen (dit kan vervangen worden door mannen die opeens hun jas van
  de achterbank nodig hebben, maar er net niet bij kunnen).
 • De 80-kilometerregeling bij Rotterdam. Misschien prettig tegen milieuvervuiling (?), maar het veroorzaakt zoveel opstoppingen en files. Ik krijg vaak het idee dat dit het tegenovergestelde effect bewerkstelligd.
 • Ouwe omaatjes (of opaatjes, ik generaliseer nooit) die met 70 kilometer per uur over de snelweg sukkelen.
 • Diezelfde ouwe omaatjes zijn vooral vervelend als je in wilt voegen op een korte invoegstrook en dat zij daar dan naast rijden.
 • Ook “leuk”, mensen die met 50 kilometer per uur de snelweg opgaan en daarachter zitten.
 • Auto’s met halogeenverlichting. Au! (ik weet nu waar Manfred Mann zijn inspiratie vandaan haalde)
 • In het verlengde daarvan: auto’s met verkeerd afgestelde koplampen die recht in je achteruitkijkspiegel schijnen (maar dit is wel leuk op te lossen door je spiegel iets aan te passen, zodat het weerkaatst :-))

Ik heb me bewust op de vlakte gehouden van de vrachtwagenrijders. Deels omdat zij hun werk ook maar moeten doen en hun werkgevers verwachten dat ze 200 kilometer per uur kunnen rijden, maar ook omdat zij al zo vaak aangevallen worden (wat overigens niet betekent dat ik ook daar niet af en toe vloekend en tierend achter zit). Eerlijk gezegd ben ik ook niet altijd te spreken over het openbaar vervoer, maar een koffie, boekje en (onbedoeld) amusante medepassagiers kunnen je reis flink veraangenamen. En ja, ik kan enorm balen van vertragingen, stakingen en drukte, maar toch heeft het wel wat. Zo-ook autorijden, want zeg nu zelf, het is ook best leuk om af en toe met dit soort lijstjes te komen. 😉

Kom op, wie vult dit nog aan met andere net niet top 10 ergernissen?

5 Replies to “Vroooeeeemmm!”

 1. Oh ja, die ook nog! Zo’n Kip-gevalletje met voor de ‘Ollanders een mud aardappelen achterin, 4 kinderen op de achterbank en ouders die daardoor zijn afgeleid.

 2. – de laat-mij-door-ik-ben-belangrijk rijder
  – de boom-boom-car rijder met bijbehorend opbouwpetje.
  – de aan-de-oren-vastgegroeide-GSM rijder
  – de oranje-geef-gas rijder
  – de rood-niet-gezien rijder
  – de ik-kan-niet-parkeren rijder
  – de bumperklever
  – de terreinwagen rijder die nog nooit op een terrein heeft gereden.

  ik begin dit leuk te vinden !

 3. Kijk, ik volg je dus de laatste tijd en ben nu in 1 dag je blogs van af het begin tot waar ik erin viel aan het doornemen, gewoon omdat ik jou en je stukjes de moeite waard vind om aandacht aan te besteden. (En ook om mezelf ff een prettige afleiding te bezorgen.)

  Natuurlijk ga ik dan niet op elke blog ooit reageren. Alleen als ik me echt daartoe geprikkeld voel. En deze is er zo een!

  Nou weet jij wel dat ik de wegen niet al te vaak onveilig maak als chauffeuse van een bolide. Maar toch herken ik veel. EN KAN IK NU FF MIJN DAGELIJKSE ERGERNIS IN HET ROTTERDAMSE VERKEER KWIJT. EINDELIJK!!!

  Ik verplaats me veelal per fiets. En waar ik doorgaans niet ben van de directe commentaren op situaties, hoor ik mezelf lately nogal eens tegen met name een of meerdere voetgangers iets zeggen in de trant van: ‘ja natuurlijk, waarom zou je ook kijken waar je loopt’. Regelmatig steekt een aan de mobiel geplakte voetganger gewoon zonder naar links dan wel naar rechts, boven, beneden te kijken over, zonder dat dat gerechtvaardigd wordt door een stoplicht, zebrapad, whatever. (En dan nog, alsof je dan niet op het verkeer om je heen zou moeten letten in hartje Rotterdam.)

  Maar ook zonder mobiel gebeurt dit dus gewoon om de haverklap. Ik begin inmiddels verbaasd te worden als een voetganger alvorens de oversteek te maken om zich heen kijkt of er ook nog andere weggebruikers zijn, en zich afvraagt of die andere weggebruikers nou voorrang hebben of hij/zij zelf. Het is echt waar, ik overdrijf helaas niet, dat het blijkbaar ‘normaal’ is dat als ik een voetganger spot, ik in 1e instantie toch echt onmiddellijk flink op de rem moet, ook al heeft die voetganger toch echt geen voorrang op dat moment. En dan schijnt het geloof ik ook nog zo te zijn dat als ik dus gewoon mijn voorrang ‘neem’ als fietser, dat ook dan de voetganger de heilige koe is. Maar dat weet ik dan weer niet helemaal zeker en heb ook geen zin nu om dat te checken.

  Ik heb hoe dan ook geen behoefte om als fietser welke voetganger dan ook aan te rijden…, so far :-). Maar echt, in hartje Rotterdam zijn de voetgangers verheven dus tot heilige koeien! En ik maar dagelijks aan mezelf vertellen dat het de moeite niet waard is om me daar druk over te maken :-(.

  En verder vind ik het commentaar van Alex amusant.

  1. Zolang de heilige Rotterdamse koeien niet te veel methaangas uitstoten. Anders krijgen ze straks ook een mic om en kunnen ze nog minder zien.

   Maar je hebt gelijk, dat soort dingen is bijzonder vervelend en ik zie het ook regelmatig in het Rotterdamse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *