Hoewel ik in de tijd met Sjoerd zeer tevreden was over Speedlinq, is helaas na zijn overlijden flink wat misgegaan. Grotendeels administratief, maar ook technisch. Begin dit jaar heb ik voor het laatst met Telfort gesproken en na een zeer ‘prettig’ telefoontje heb ik besloten naar een andere provider te gaan. Ziggo!

Hoewel weinig positieve verhalen, wilde ik het wel met ze proberen. Stom, stom, stom van me! Sinds de aansluiting van 7 juli heb ik ongeveer iedere avond tussen half vijf en ongeveer half negen geen telefoon en Internet. Vanwege de regelmaat van de uitval, is het hoogstwaarschijnlijk een capaciteitsprobleem.

Er werd een monteur ingezet en alsof de duvel er mee speelt, kwam deze natuurlijk niet langs. Het callcenter kon alleen zien dat de call opeens op “gereed” was gezet. Een nieuwe afspraak moest gemaakt worden en het werd weer een week wachten.

Gisteravond tussen 6 en 10 zou er iemand langskomen. Maar helaas, wederom  niemand gezien. “Meneer” zegt wel te zijn langsgeweest, maar ik heb geen briefje in de bus gehad en “meneer” kon zich ook geen hek herinneren. Gek, want als je hier binnen wilt komen, is het hek niet over het hoofd te zien (ben ik ‘evil’ als ik denk dat hij gewoon eerder naar huis wilde gaan?)

Vandaag wederom gebeld. Ik zou vandaag door de afdeling planning worden teruggebeld, want het callcenter kon alleen een afspraak maken voor 7 augustus en dat pik ik natuurlijk niet meer. Daarnaast vertik ik het om nog een keer een dagdeel thuis te blijven en wil gewoon een vaste afspraak. Die toezegging mogen ze na 2 ‘no shows’ toch wel geven.

Natuurlijk begrijp je het al: geen telefoontje. De jongen van de bewakingsdienst (callcenter) gaf aan dat er om kwart voor acht gebeld zou zijn. Nou, ik weet niet waar ze nu weer zijn geweest, maar ik heb niets gehoord en mijn beide telefoons geven ook geen gemiste oproep aan. De bewaking mag mij niet aan de floormanager doorverbinden, ik krijg geen naam van de klachtenmanager en ik mag alleen maar afwachten en wordt zo spoedig mogelijk gebel

Update 3 augustus
Ondertussen heb ik niet stilgezeten (zal vast wel blijken uit de gemaakte kosten voor het contact opnemen met de Ziggo helpdesk). Afgelopen vrijdag kreeg ik eindelijk iemand aan de telefoon die haar best heeft gedaan. Mevrouw P (ik wil niet dat zij een stortvloed aan probleemgevallen krijgt) heeft samen met twee collega’s dezelfde dag de afdeling Planning achter de vodden aan gezeten. En nadat Planning heeft gebeld, bij mij nogmaals geverifieerd of de afspraken duidelijk waren.

Vandaag belde de heer P. en hij belde op verzoek van de directie die ik een mail had gestuurd. Hij wilde alles nogmaals controleren en zou de afdeling Planning er stevig op wijzen dat een derde no-show geen optie was. Ook vond hij het terecht dat ik de genomen stappen heb genomen na zoveel problemen.

Kortom, het lijkt erop dat de klacht eindelijk serieus wordt genomen. Jammer dat ik het zo hoog heb moeten zoeken, maar voor mij heeft het dus geholpen. Hoewel…. laat ik niet te vroeg juichen. Wordt vervolgd…..

Update 4 augustus
Hoewel niet op het besproken tijdstip (gestolen auto werd een kink in de kabel), verscheen vanochtend een Ziggo-monteur voor mijn deur. Ja, ja, hij wist het te vinden en zelfs zonder mijn hulp (nou ja, de laatste 2 meter waren ingewikkeld).
Het was geen overcapaciteit, maar een slechte aansluiting van kastje en de centrale kast buiten. Op mijn lijn waren zo’n half miljoen (!) niet te corrigeren foutmeldingen binnengekomen waardoor de buffer vol liep. En dan gaat de modem dus dienst weigeren. Het duurde even, maar het is gemaakt. En de directeur heeft dus een flinke lepel in de pap gehad betreffende de reparaties (een directiemail aan de afdeling Planning zorgt toch voor wat snellere actie). Had ik het maar eerder geweten.

Liefs,


2 Replies to “Wat is dat toch met providers?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *