Toen ik hier in huis kwam, was één van de aanwinsten een PS2 (een Playstation 2 voor de niet-kenners). Ik moet eerlijk bekennen dat ik er lang niet naar om heb gekeken. Lief heeft alleen pief-paf-poef, race- en voetbalspelletjes (waar hij zelf ook niet geïnteresseerd in is, maar die kreeg hij er gratis bij). Ik ben meer van de kwisjes (je kunt me voor Trivial Pursuit wakker maken), woordspelletjes, Point- en Clickgames en Adventuregames (ken je Leisure suit Larry nog?) en die kunnen allemaal op de pc.

Tot vorig jaar augustus. We waren samen met twee andere vrienden uitgenodigd voor een bbq bij de broer van vriend H. Hij heeft één of ander superbbq-systeem en een perfect dakterras om een hele middag en avond in de zon te hangen. H. zelf is topkok, dus qua eten zaten we ook wel goed. Onder het genot van het prima gezelschap, wat roseetjes voor de dames en jupi’s rechtstreeks van de PerfectDraft voor de heren, werd het erg gezellig.

Na flinke hoeveelheden vlees, salades, brood en sausjes te hebben verorberd, verplaatsten we ons met rosé en nog meer Jupi’s naar binnen, want de kids hadden ook een Playstation en H. wist een prima spelletje. Buzz the Big Quiz. OK, dat past wel binnen mijn eisen aan spelletjes.

Hij werd van boven gehaald en op de hyper trendy, megagrote, superdeluxe flatscreen in de woonkamer aangesloten. Vier van ons kreeg een kastje (een buzzer) met één grote rode knop en vier kleinere groen, geel, blauw en oranje knopjes erop.

H. zou het wel even uitleggen, want hij was de expert (niet dat hij het vaak gespeeld had…. (ja, ja!)). Het spel wordt gepresenteerd door Buzz en zijn lieftallige assistente Roos. Er zijn simpele vragenrondes, ééntje waarbij degene die het snelste antwoord de meeste punten krijgt en nog wat andere soorten en uiteraard is het de bedoeling eerste te worden.

Leukste zijn de ronde waarbij een bom rond gaat (degene bij wie de bom afgaat, krijgt geen punten voor de vragen die hij/zij goed heeft beantwoord) en waarbij je punten van elkaar kan afpakken. Moet je net zo’n fanatiekeling als mij hebben. Ik stond op plaats vier (de laatste) en dacht dat ik alleen nog derde kon worden en van wie pak je dan punten af, de derde plaats toch? Foutje van mij, want er kwamen nog 2 rondes na. Tja, ik heb daar iemand heel kwaad mee gemaakt. Toen is wel gebleken dat er mogelijke scheidingen kunnen ontstaan bij het spelen, maar gelukkig is dat bij ons niet gebeurd, vriend H. komt nog steeds met veel plezier over de vloer (toch?).

Resultaat is wel dat ik het ook in huis moest hebben. Nu blijken er ook andere varianten te bestaan, waaronder Buzz the Music Quiz. Vanwege mijn verleden (2 radiovriendjes en bij een radiostation gewerkt), was dat kat in het bakkie en dus ook maar die aangeschaft. Ik wil toch liefst winnen en een voorsprong daarbij is altijd meegenomen.

Ondertussen heeft andere vriend M. deze spelletjes ook bij ons ontdekt en komt de laatste weken opvallend vaak op bezoek: even een spelletje Buzzen. Alleen heb ik het gevoel dat de Music Quiz ondertussen in de ban is gedaan. Zowel Lief als hij hebben moeite zich staande te houden bij dit spelletje (ik had ook kunnen zeggen dat ze helemaal onder de tafel worden gespeeld, maar laat ik aardig blijven) en durven het gevecht niet meer aan.

Dus…. lieve lezers, wie durft? Ik zal beloven jullie dat ik jullie echt een eerlijke kans zal geven. Met mijn hand op mijn hart (en de andere met gekruiste vingers achter mijn rug).

17 Replies to “Wie durft?”

 1. ik heb zelf nog een psp 1. soms speel ik er nog wel eens tetris enzo op. blijft leuk. en ja ik wil een ook een nieuwe. vooral om de karaoke spellen.
  wens je nog een hele fijne avond.

 2. MEP (terug op de knop)

  ditmaal is het :
  ‘in mijn caravan’ van Billy Holliday

  je zal moeten vluger zijn SLH …

 3. “Dirty old man” door Vuile Mon en zijn Vieze Gasten ?

  Ice Ice Baby door Hot Chocolate ?

  “New York, New York” door Chicago ?

 4. natuurlijk fout Droopy !
  “Who let the dogs out” is helemaal niet van de Pointer Sisters. Dat is van Cat Stevens !!!

 5. bwam kwak mep mep mep – AUW !

  Amaai mijn owen, die Dwoopy kan niet tegen zijn vewlies !!!

  Sowwy, ik moet even maar de infiwmewie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *