Sinds jaar en dag ben ik tevreden over de manier waarop mijn ziektekostenverzekering loopt. Ik heb een verzekering bij een echte verzekeringsmaatschappij, maar krijg extra korting van United Consumers.  Zomaar, omdat ik bij ze aan ben gesloten. Vorig jaar kreeg ik een mailtje dat ik ook, zomaar, extra korting kan krijgen voor mijn energielevering, want ze vinden mij zo aardig. Ik blijf bij mijn huidige energieleverancier, de rekeningen komen ook nog via hen, maar ik krijg gewoon korting.

Na een maand kreeg ik een e-mailberichtje dat mijn voorschotbedrag was ingeschat op 180 euro per maand. Bijzonder dat Essent een paar maanden ervoor had berekend dat het 83 euro per maand was. Vanuit het niets had men de gegevens van de afgelopen jaren gebruikt en kwam men met een belachelijke verdubbeling. En dat terwijl de situatie van de afgelopen jaren compleet anders is dan die van mij op dit moment. Zo is ondertussen een splitsing gemaakt tussen woonhuis en winkel (eerste jaren), is het een eenpersoonshuishouden geworden en is de manier van energieverbruik ook drastisch veranderd (want ik ben normaliter 40 uur per week van huis en heb ook flink wat minder pc’s in gebruik). Maar goed, het ging om een maandje over drie en dan zou er een afrekening zijn.

Afgelopen vrijdag heb ik een e-mail gehad van mijn energieleverancier, tenminste, mijn tussenpersoon, ik krijg nog steeds energie via Essent. Het voorschotbedrag is verhoogd naar….  (schrik niet!) 346 euro per maand.  Een echte jaarafrekening is er nog niet geweest, maar wel een verhoging van bijna 50%.

Ik zal dit weekend toch eens een het huis goed inspecteren. Ik heb dan wel een baan bij een leverancier van mest voor wiet, maar ik dacht dat er niets in mijn contract stond over het beheren van een wietplantage.

Liefs,

2 Replies to “Wietplantage?”

 1. Nicky,
  waar ben je meissie?
  Kan ik iets voor je doen ofzo?
  We horen helemaal niets meer van je zelfs niet op het blog.
  Ik mis Sured nog steeds maar om jou dan ook maar te moeten missen….

  Liefs en sterkte
  Cat

 2. Je hebt gelijk, Cat.

  HALLO EARTH CALLING NICKY. WHERE ARE YOU NICKY?
  THE WORLD NEEDS YOUR IRONIC COMMENTS.

  Zou het helpen….?
  Hoe geef je een virtuele schop onder iemands #$*? Of hoe geef je een digitale knuffel in 2009? Ik weet zeker dat Nick daar wel iets over kan zeggen. 😉

  Love love,

  Petra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *