Er zijn al te veel woorden aan de PNVD (toch gemist? Het is een partij die graag legaal seks met kinderen wil hebben) vuil gemaakt. Nutteloze woorden die geen enkele toegevoegde waarde hebben. Ook mijn mening is niet welbesteed en daarom heb ik geprobeerd mijn mond hierover dicht te houden en er totaal geen aandacht aan te besteden (daarnaast: negatieve publiciteit is ook publiciteit, dus liever vermijden).

Maar de publiciteit gaat toch maar door. Mensen denken dat oprichting van deze partij meteen impliceert dat mensen die pedofilie in de praktijk brengen dit legaal kunnen doen. Sorry, maar het is nog steeds illegaal. Zie o.a. dit artikel van het wetboek van strafrecht (art. 244 en 245).

Nu zijn 2 Tweede Kamerleden, Khadija Arib en Niesco Dubbelboer met het ‘briljante’ plan gekomen om via een wetswijziging deze partij te verbieden. Als ik deze twee heren goed begrijp, zou dat dus betekenen dat men een wijziging van de kieswet wil doorvoeren, waardoor het bestaansrecht van deze partij verboden kan worden. En dát is een hele enge ontwikkeling, want een wijziging van deze wet, maakt ook de weg vrij voor het verbieden van andere willekeurige partijen.

Stel je eens voor: ik wil een partij oprichten die euthanasie verplicht voor iedereen ouder dan 70 jaar (niet zo’n slecht idee: scheelt in ieder geval veel in ziektekosten en WAO en lost het personeelstekort in de zorg op). Ik denk dat er vast een meerderheid in de Tweede Kamer is die deze partij zou willen verbieden en wie zegt niet dat ze dat geen gebruik zullen maken van deze wet? Of men wil misschien SP verbieden (overigens zou ik daar persoonlijk niet rouwig om zijn) omdat ze een tomaat gebruiken in het logo, want wie bepaalt wat wel en niet mag?

Er hoeft maar één charismatische gek op te staan die met zijn politieke partij een meerderheid krijgt en dan is de filosofie van Plato (hij was van mening dat een democratie leidt tot een dictatuur) niet ver weg meer.

Laten we hopen dat het snel een aantal graden koeler wordt en dat de hersenen van Khadija en Niesco geen blijvende schade hebben opgelopen. Misschien zijn ze wijs en komen ze dan tot inkeer, want niemand zal zich over 2 jaar nog herinneren welke partij ervoor gezorgd heeft dat we met deze belachelijke wetswijziging te maken hebben, maar mogelijk zullen we wel op een hele griezelige manier met deze wet geconfronteerd worden. En dat allemaal dankzij een zonnesteek van twee PvdA’ers tijdens de tweede hittegolf van 2006.

2 Replies to “PvdA oververhit?”

  1. Omdat er zelden iemand reageert: knap dat je zoveel denkt en tikt met dit weer. Te warm om te lezen, te veel links naar nog meer letters. Maar ga door! GA DOOR!

  2. Hé Knapzak, dank je wel voor je opbouwende kritiek.

    Hersentjes werken ook met deze temperaturen op volledige snelheid en ik moet het toch errugens kwijt. Kan ik tenminste ’s nachts weer wat beter slapen. 😉

    En stoppen? No way! Maar ik zal wat compacter gaan schrijven (wordt moeilijk, ik ben nu éénmaal een vrouw).

    groetjes,

    Kletskous

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *