Vanavond bij toeval Masterchef 2011 gezien bij de BBC (Seizoen 7). Het was de kwartfinale en wat voor één! De 4 overgebleven kandidaten hadden een workshop bij Ferran Adria van El Bulli (slechte website trouwens). Deze man is…..  Ja, hier zijn geen woorden voor. Een gestoorde, maar geniale chefkok die eten écht tot een kunst verheft. Hij combineert koken met chemie (bijv. stikstof) en verandert de structuur van producten. Echt, ik heb nog nooit zoiets gezien (ik zit hier ook helemaal met stralende, grote ogen).: bizar!

Nog leuker (ja!) was dat daarna de kandidaten deze trucjes gebruiken in hun eigen kookkunst. Nu kan ik best aardig koken als ik de tijd neem (geduld Nicky, geduld), maar dit….  Het was gewoon gaaf om te zien wat ze in een korte tijd hadden geleerd en bewerkstelligd. Je zag ze gewoon genieten, ondanks dat het koken veel stress opleverde en de reacties van de gasten (waar trouwens ook nog iets mee was)….

Ik zal niet veel verklappen over de uitzending, maar het is voor iedereen die van bijzondere dingen houdt of van eten, een must-see! En kun je niet tot die tijd wachten, dan adviseer ik je om ergens een BBC-proxy te vinden, zodat je de uitzending terug kunt zien of mij lief aankijken en vragen of ik je aan kan melden bij www.thebox.bz waar je de uitzending kunt downloaden (je hebt er nl. een uitnodiging voor nodig en die kun je zonder tegenprestatie krijgen – deze keer dan ;-)).

Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *