Ongeveer 2 maanden geleden hebben we een nieuwe overbuurman gekregen. Of eigenlijk meerdere, want het is een werving & selectiebureau. Ik had al eerder kennisgemaakt met de directeur tijdens het afhalen van een chineesje. Aardige man, maar vanwege -ook voor mij- onbegrijpelijke redenen had ik tot nu toe geen contact opgenomen.

Vandaag bedacht ik me dat het toch wel eens handig zou zijn om langs te gaan. Me netjes voor te stellen als nieuwe buurvrouw en misschien hadden zij mijn volgende opdrachtgever wel in het bestand staan. Helaas, er was geen hartelijk welkom voor mij.

Een afspraak maken kon alleen via Internet en het daar achterlaten van mijn cv. Ook toen ik vertelde dat ik alléén een afspaak wilde maken, best voorafgaande het gesprek een cv wilde toesturen en niet á la minute een intake wilde hebben, was het niet mogelijk en verwees men mij naar de website. Dit overigens zonder de náám van de website te noemen (en die is niet te vinden door naam + nl in te typen, maar door een op het eerste gezicht onduidelijke afkorting te gebruiken).

OK, blijkbaar heeft men voldoende goede kandidaten of gewoon weinig opdrachtgevers. In ieder geval wil men het mensen enorm moeilijk maken om met ze in contact te komen. Misschien is het verstandiger om de naam van de gevel te halen. Ze zitten immers in een winkelstraat en de kans bestaat dat mensen gewoon naar binnen lopen. Scheelt ze ook weer precariobelasting en frustratie van beide kanten.

Gelukkig is een uitzendbureau gespecialiseerd in secretaresses wel op zoek naar iets leuks, dus als het gaat als de vorige keren, ben ik binnenkort weer onder de pannen. En het W&V bureau kan dan ook weer met een gerust hart adem halen: ik zal het pand voortaan met grote stappen voorbij lopen.

One Reply to “Hoe werf ik kandidaten”

  1. Vast een façade voor een crimi-organisatie! En anders een ongelooflijk domme ondernemer. Maar ach, die moeten er ook zijn hè lief? Zoals er ook vast hordes domme klanten zijn, zoals de sukkels die het Clickvast concept van DONG zien als een interessant aanbod. Gewoon lekker links laten liggen. Je hebt zo weer een joekel van een baan. I know.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *